Welkom bij OYA Gedenken


Welkom op de site van Carla van Olst

Gedenken neemt een bijzondere plek in m’n werk in. Om beeldende kunst te mogen verbinden met gedenken is van een heel hoog gehalte “Van de schoonheid en de troost”.

OYA-Art
Ekster 6
5508 KK Veldhoven
tel: 040 245 47 83
e-mail: carla@OYA-Art.nl

De kunst van het gedenken rond Allerzielen

Dit jaar wil ik graag aandacht vragen voor de overgegane kinderen. Deze kwetsbare groep, die zo kort hun opdracht hier op aarde vervullen en zo’n enorme leegte achterlaten, verdienen zeker aandacht.

Ook dit jaar zijn er weer verlichte stoelen te zien, maar heel anders dan vorig jaar. Grote en kleine, met en zonder de kleuren van glas-in-lood. Een afspiegeling van de spirituele lichtheid van de kinderen naar het Licht.

Er staan twee activiteiten gepland:

Op 30 oktober is er weer Kunst en Allerzielen in Eindhoven op de Begraafplaats De Oude Toren aan de Baffinlaan. Het is me een eer hier weer bij aanwezig te mogen zijn.
We beginnen om 17 uur en de avond duurt tot 21 uur.

Op donderdagavond 3 november zal de Dela op de Hoge Boght in Veldhoven weer de Lichtjesavond organiseren. Nadere gegevens volgen nog.
Ook hier zal ik aanwezig zijn met mijn stoelen.

Onderstaand filmpje geeft een mooie impressie van vorig jaar op beide locatie’s:

 

MEREFELT

Mij is de eer te beurt gevallen om voor de bijzondere zij-ingang van RSZK-Merefelt een kunstwerk te mogen verzorgen. De ingang biedt doorgang aan personeel, familie en vrijwilligers, maar is ook de laatste gang van de overledenen, die vanuit de hospice Merefelt verlaten. Het bijzondere voor mij om via de kunst de verbinding van het alledaagse met het zeer onalledaagse te maken. Glas-in-lood leek me daarvoor de beste keuze en wens ik een iedere voorbijganger Licht en Liefde toe.


Licht……


Van waaruit we komen en gaan
Van waaruit we werken en handelen
Van waaruit we Liefde geven en beleven
Van waaruit we worden geboren en overgaan

….op onze weg naar het Licht

DSC00095 DSC00100 DSC00102 20150812 Ahrenberger

De dood

De dood is niets anders dan de poort tot geboorte.
Niets wat leeft sterft ooit, het verandert slechts van vorm.
Wanneer iemands lichaam vermoeid is, verlaat de ziel het lichaam om nieuwe, frisse gewaden te ontvangen. Zo krijgt dit grote schouwspel van God een vervolg – van eeuwigheid tot eeuwigheid.

Guru Nanak, goeroe

 

Spiritueel gezien is de dood een indrukwekkende gebeurtenis, die ons allemaal op de één of andere manier bezighoudt. Én de enige zekerheid die we hebben nadat we geboren zijn. Op menselijke maat is de dood een heel ding. De heftige pijn van het afscheid, het gemis, de manier van overgaan, alles een plek geven, het is niet niks. Omgaan met sterven en de dood is wellicht het meest wezenlijke thema in ons leven.

Gedenken kan op allerlei manieren en vormt een essentieel onderdeel van een rouwproces. Via een grafmonument, een grafplaat, een urn of een beeld kun je gevoelens letterlijk een plek geven, wat van bijzonder grote helende waarde kan zijn.

Je bent van harte uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan met me en te kijken naar je wensen, wat er kan en wat het kost.

Binnen mijn werkzaamheden neemt het maken van een gedenkteken een bijzondere en liefdevolle plek in. Dit speciale werk doe ik als onderdeel van mijn missie om een verbinding tot stand te brengen tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.