Welkom bij OYA Kunst

OYA-kunst
Welkom op de site van Carla van Olst

In opdracht, op afspraak, eigen werk, workshops, Open Atelier, Beeldhouwen in Frankrijk

Voor particulier en bedrijf!

OYA-Art
Ekster 6
5508 KK Veldhoven
tel: 040 245 47 83
e-mail: carla@OYA-Art.nl

Mensen van Veldhoven Live

Lieve mensen,

in het kader van Cult en Tumult, houd ik zaterdagavond een bijzonder verhaal over mijn kunst in de vorm van een Pecha Kucha.
Van alle mensen, die dat tot nu toe hebben gedaan, zijn de besten geselecteerd en vol trots kan ik vertellen, dat ik daar bij hoor!
Het is in de Schalm in Veldhoven van 20.15 tot 21 uur en de toegang is gratis.

Hoop jullie daar te zien!
Carla

Mijn Kunst

MIJN KUNST

Mijn eigen werk in de kunst loopt als een gouden draad door m’n leven heen. Het scheppend bezig zijn maakt me op een bepaalde laag intens gelukkig. Ik mag me daarin geïnspireerd weten door Goddelijke energie.
Steeds meer ben ik op zoek naar de “dienstbaarheid “ in de kunst. Wil graag bijdragen aan het vergroten van bewustwording via vormen, beelden en wat ze ons te zeggen hebben. Dat kan zich vertalen in wat ik noem “Healing-Art”. Het is van onschatbare waarde, dat ik met veel materialen uit de voeten kan.

Ik werk vaak in opdracht. Klein en groot werk, voor particulier, instellingen en Gemeente. Onder het tabblad “Projecten” vind je hier meer over.

Geïnteresseerd in foto’s van mijn werk, verwijs ik je naar “Eigen werk” en “Werk in opdracht”.

Als essentie van het leven neemt de dood en het daarmee omgaan een belangrijke plaats in mijn werk in. Ik maak in veel Liefde grafmonumenten en urnen en ben in mijn werk steeds op zoek om de dood dichterbij te brengen, juist om de levensessentie beter te kunnen ervaren. Hiervoor verwijs ik je graag naar het kopje “OYA Gedenken” rechts, waar ik uitvoerig mijn werk over dat thema presenteer.

OPENING SPRITUELE BELEVINGSTUIN GLORIEUXPARK

24 mei is op Glorieuxpark in Eindhoven onze Spirituele Belevingstuin geopend.
In opdracht van de Zusters van Barmhartigheid, zijn we de afgelopen drie jaar bezig geweest met de tuin. 

We zijn daarbij uitgegaan van een driedeling in de tuin: zien, bewogen worden en in beweging komen.
Het “zien” is vormgegeven met een inspiratiepad met daarop verschillende universele teksten, waaronder de wereldreligies.
Bewogen worden hebben we vormgegeven middels een rolstoelvriendelijk labyrint hebben vormgegeven. Elke bewustwordingsfase in het labyrint heeft een eigen vensterkast. Daarin bevindt zich gebrandschilderd glas, handgebaren en teksten. De handen zijn afgietsels van twee van de zusters.

Deze vensterkasten hebben 7 thema’s met Mens-zijn als startpunt en we uitgenodigd worden om óm te gaan met lijden en dat te transformeren naar éénwording.
In het hart van de levensweg bevindt zich de “Barmhartigheid”, zoals de Zusters van Barmhartigheid het hart van de gemeenschap vormen.

Aan het eind van het labyrint komen we uit bij éénwording. Vanuit heelheid in hernieuwde dienstbaarheid de wereld tegemoet treden, gesymboliseerd door het levende licht van de WPF.

De Worldpeace Flame (WPF) hebben we in het hart van het labyrint geplaatst als ultiem levend symbool van éénwording. Een levend licht, dat wereldwijd gedragen en doorgegeven wordt. Waar uit alle continenten mensen het vuur bijeen hebben gebracht, waaronder prinses Irene. Een wereldwijd levende verbinding.
Het Licht van de WPF voedt de gedachte van de zusters om het Licht over de wereld te laten schijnen.

Het in beweging komen hebben we vertaald in de wereldplek. Hier staat een witte moerbeiboom, die wijsheid symboliseert. Op deze plek nodigen we een ieder uit om een voornemen, dat in het dagelijks leven steun geeft op de weg naar bewustwording, op een steen te schrijven en in de cirkel te leggen. Hiermee ontstaat op de Wereldplek een bed van hernieuwde dienstbaarheid.
Zó hebben we in woord, gebaar, vorm en kleur een vertaling gemaakt van de spiritualiteit van de zusters. We hebben getracht dit op een universele manier te doen, zodat deze inspirerend is voor iedereen die de tuin bezoekt, nu en in de toekomst.

Binnenkort volgen een paar data, waarin de tuin bezocht kan worden. 

BEELDHOUWEN IN FRANKRIJK!

 

MILONGA 2017
Beeldhouwweek en Creatieve Healing- Beeldhouwweek

Door omstandigheden gaan we dit jaar één weeek naar Milonga, waar voor wie wil gebeeldhouwd kan worden en voor wie wil healingtools aangereikt wordt in combinatie met te kiezen creatieve werkvormen. Zo kun je kiezen uit werken met steen, schilderen met acryl, werken met klei en pastel. We beginnen de dag gezamenlijk met yoga en meditatie. Daarna splitsen we ons op naar wat ieder wil en begeleid ik je in je proces.

we gaan er een prachtige week van maken. Er zijn nog plaatsen vrij! Voor vragen mag je altijd contact opnemen.

Aankomst: zondag 13 augustus 2017 tussen 16 en 18 uur
Vertrek: zaterdag 19 augustus na het ontbijt
Prijs:  € 635,-. Dit is inclusief overnachting, 3x per dag een heerlijke maaltijd, koffie, thee, koekjes, sapjes enz., cursusbegeleiding en gebruik van gereedschap en op basis van een 2-persoonskamer (Een éénpersoonskamer is mogelijk via bijbetaling) en exclusief materiaal.
Voor informatie en opgave kun je ten alle tijde contact met me opnemen. Verdere informatie vind je ook op de site van Milonga!